Samen aan de slag met uw medewerkers

U wilt het beste voor uw medewerkers én voor uw organisatie. Duurzaamheid hoort daar vanzelfsprekend bij. Maar hoe vergroot u de betrokkenheid van uw medewerkers? Door uw mensen te helpen met thuis energie besparen.

 

Bedrijfkracht maakt dit makkelijk. Wij gaan samen met uw medewerkers aan de slag. Zij zoeken thuis naar apparaten die (te)veel energie verbruiken of naar lekken in hun woningisolatie. Samen bepalen ze welke maatregelen ze willen nemen en waar ze deze het voordeligst kunnen inkopen.

 

Dat is de kracht van Bedrijfkracht.

 

Hieronder leest u meer over onze aanpak.

Of kijk hier welke organisaties al meedoen.

Kies een actie

Wij komen langs om de mogelijkheden te bespreken. Gezamenlijk bepalen we welke actie het beste bij uw bedrijf past. Daarna krijgt u toegang tot het online-platform van Bedrijfkracht. Daar lezen uw medewerkers informatie over de lopende actie, vullen zij meetgegevens in over hun energieverbruik en krijgen ze advies. Ook de handleidingen van de acties zijn hier te vinden.

Inspireren

Onze campagne start met een inspirerende kick-off. We vertellen de deelnemers wat ze kunnen bereiken (van hun eigen omgeving directe omgeving tot ver daarbuiten). En we laten zien hoe gemakkelijk het is om dit samen met hun collega’s te doen.

Delen

Na de inspirerende kick-off gaan we aan de slag met de medewerkers die thuis in actie willen komen. We zorgen dat zoveel mogelijk mensen meedoen, natuurlijk via de gebruikelijke communicatiekanalen van uw organisatie. Daarbij kunt u gebruik maken van het promotiemateriaal van Bedrijfkracht.


Belangrijk onderdeel is het onderzoek dat de medewerkers naar hun eigen energieverbruik uitvoeren. Bedrijfkracht analyseert deze gegevens en laat de resultaten (geanonimiseerd) zien tijdens een uitgebreide terugkoppelbijeenkomst.

Deelnemers hebben tijdens deze bijeenkomst de mogelijkheid om hun resultaten met elkaar te vergelijken als zij dat willen. Zo zien ze hoe welke maatregelen nodig zijn om hun woning te verbeteren.

Doen

Nu de deelnemers weten hoe ze hun woning kunnen verbeteren, is het tijd voor actie. De werknemers kunnen gebruik maken van onze gezamenlijke inkoopacties of zelf een inkoopactie op touw zetten. Tijdens de terugkoppelbijeenkomst worden deze maatregelen gepresenteerd en kunnen werknemers een offerte aanvragen of direct een bestelling plaatsen.

 

We hebben hierboven in een notendop samengevat wat wij voor u kunnen betekenen. Heeft u nog vragen of wensen? Laat het ons weten. Wij gaan graag met u in gesprek over onze mogelijkheden.

Vraag & antwoord

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van Bedrijfkracht op de werkvloer. Ook kunnen wij maatwerk bieden, afgestemd op specifieke behoeften. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over prijzen.

  • Bedrijfkracht stelt samen met u een plan van aanpak op om de actie zo succesvol mogelijk binnen uw bedrijf te maken.
  • Bedrijfkracht stelt de benodigde materialen (Koffers, energiestekkers/warmtebeeldcamera’s etc.) beschikbaar.
  • Bedrijfkracht ondersteunt met kennis en praktijkervaring bij het opzetten uw maatregelacties. Wij kunnen u hierin ook ontzorgen.
  • Toegang tot het online-platform om de resultaten van je metingen te zien.
  • Een Inspiratiebijeenkomst, Kick-off bijeenkomst en terugkoppelbijeenkomst voor alle deelnemende collega’s.
  • Bedrijfkracht levert promotiemateriaal aan in de vorm van teksten en logo’s. Zo kunt u zelf in combinatie met uw eigen huisstijl banners en flyers laten drukken.

Dat is zeker mogelijk. De kosten zijn dan waarschijnlijk lager, afhankelijk van hoeveel u zelf wilt organiseren en wat u door ons wilt laten doen. Laten we hierover in gesprek gaan…

Bij het invoeren van de meetgegevens, staat boven in beeld een link naar de handleiding voor de huidige actie.

Een warmteterugwinunit (wtw) of een mechanische ventilatiebox heeft een zogenaamde Perilex stekker. Deze stekker past niet in de Ecosaver meetstekker uit het Speur de energieslurper pakket. Omdat dergelijke apparaten, zeker de oudere exemplaren, stevige verbruikers kunnen zijn, is het wel interessant om een schatting te maken van het gebruik. Dit kan met de slimme meter. Zet zoveel mogelijk dynamische stroomverbruikers uit. Zo krijgt u een redelijk stabiel verbruik te zien op de slimme meter. Voor vragen over de bediening van de slimme meter kunt u de handleiding raadplegen. Vervolgens trek je de Perilex stekker uit het stopcontact en kijk op de slimme meter wat het verschil is. Indien de ventilatiebox over meerdere standen beschikt is het interessant om dit voor elke stand een keer te doen. U weet nu hoeveel stroom (evt. per stand) de box op dat moment verbruikt. Om tot een jaarverbruik te komen, schat u in hoeveel uur het apparaat per jaar draait.

 

Heeft u geen slimme meter of lukt het niet om op de bovenstaande manier een inschatting te maken, zoek dan de specificaties van de box op. Deze staan meestal op een sticker die op de box is geplakt. Daar staat in de regel het vermogen van het apparaat bij. Zo niet, dan kunt u de website van de fabrikant raadplegen.

Bedrijfkracht is een initiatief van